Składniki na 2 osoby:
4 jajka,
3 łyżki mąki,
szczypt soli,
trochę wody,
ser żółty - starty (każdy który się szybko roztapia i zapieka),
szynka i/lub kiełbasa,
pieczarki,
papryka czerwona,
pomidory, Ciasto: Do naczynia wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i dolewamy wodę nie za dużo tak by ciasto miało
Kuchnia i Wino to wielopokoleniowa restauracja, ciesząca się ogromną popularnością oraz renomą. śląskie Pszczyna Zdrojowa 4 43-200
zagniatamy ręką. Prawidłowo wyrobione powinno być gładkie i na przekroju usiane otworkami.
Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy i kroimy w paski o szerokości ok. 3- 4 cm i długości 8 -10 cm. Każdy pasek nacinamy w środku i przekładamy przez przecięcie. Smażymy na rozgrzanym smalcu lub oleju z obu stron na
Restauracja oferujaca dania kuchni europejskiej. Lokal charakteryzuje oryginalne wnętrze i spokojna atmosfera. dolnośląskie Wrocław Jaracza 77B 50-305
Zapraszamy do Pizzerii 4 You, gdzie zjedzą Państwo pyszną pizzę, a także wyśmienite sałatki i gorące dania. W kuchni Pizzerii 4 You wykorzystujemy tylko starannie wyselekcjonowane produkty ... warmińsko-mazurskie Ełk Tuwima 22/7U 19-300