2 limonki,3 szklanki wody,1/2 szklanki cukru,3 łyżki słodzonego mleka skondensowanego,2 szklanki lodu Limonki dokładnie umyć i odciąć końcówki, następnie pokroić na osiem części tzw. klinów, włożyć do blendera, dodać cukier, mleko skondensowane, wodę i lód. Zmiksować, włączając 5 razy funkcję
wodzie. Wywar spod mięsa przecedzić do garnka, w którym będzie gotowana. Do wywaru dodać pietruszkę, seler a marchewkę pokroić w talarki i też dodać, przyprawić do smaku i gotować.Mięso obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do wywaru i razem pogotować ok 15-20 min. Z galarety wyjąć pietruszkę i seler
tego mniej wody. Serki dokładnie połączyć z jogurtem, cukrem, sokiem z pomarańczy. Napęczniałą żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie dodać do masy serowej. Wymieszać. Nakładać porcje sera do pucharków (można również zrobić sernik w tortownicy, wykładając ją przedtem folią
i zielem angielskim. Cebulę obrać i pokroić w 0,5 cm plasterki. Kiedy woda zacznie wrzeć wrzucić cebulę i gotować ok. 8 minut. Wywar odstawić do całkowitego ostygnięcia. Śmietanę wlać do odpowiedniej wielkości naczynia, aby zmieściły się jeszcze śledzie i wywar. Dodać do śmietany ocet, cukier
. Ja zmieszałam ciepłą wodę z spirytusem, sokiem z cytryny i cukrem waniliowym.
Rozpuścić pierwszą galaretkę, np. żółtą w 250 ml wrzącej wody, dodać łyżkę cukru i pozostawić do wystygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać do sera, dokładnie wymieszać i wylać na tortownicę. Wstawić do lodówki, aż do