Elegancka restauracja oferująca dania kuchni staropolskiej w stosunkowo niskiej cenie. śląskie Legnica Dziennikarska 7-9 59-220
1 opakowanie śledzi matiasów (ok. 350 g samych śledzi bez wody czy oleju),1 duże jabłko,1 czerwona cebula,śmietana (mały kubek) gęsta,2 łyżki serka kremowego czosnek i zioła,3 rzodkiewki,sól,pieprz Śledzie moczymy w wodzie albo mleku (długość zależy od stopnia słoności śledzi). Następnie kroimy je
2 łyżki oleju orzechowego,łyżeczka musztardy,4 kromki białego pieczywa,cebula,2 ząbki czosnku,3 kubki (po 125 g) jogurtu naturalnego,kilka gałązek bazylii,kilka gałązek mięty,ok. 600 g mielonego lub siekanego udźca jagnięcego,2 jajka,sól,pieprz,100 g mąki,100 g bułki tartej,olej do smażenia,warzywa
ok. 600 g mielonego lub siekanego udźca jagnięcego,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
kilka gałązek bazylii,
kilka gałązek mięty,
2 jajka,
4 kromki białego pieczywa,
2 łyżki oliwy orzechowej,
1 łyżeczka musztardy,
3 kubki (po 125 g) jogurtu naturalnego,
100 g mąki,
100 g bułki tartej,
sól