- szpinak, do trzeciej ketchup, a czwartą pozostaw w naturalnym kolorze. Żaroodporną formę wysmaruj masłem, ułóż porcje purée na kształt liścia koniczyny. Całość zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika można układać powstałe purée w wybrane przez siebie kompozycje. Jest to
(dla dwóch osób),
2 filety z białej ryby (sola lub dorsz albo morszczuk) - rozmrożone i pokrojone ostrym nożem na kawałki,
warzywa dość drobno pokrojone:,
pół czerwonej cebuli,
pół marchewki,
kawałeczki limonki,
dwie gałązki świeżych ziół np. rozmarynu (po jednej do każdego pakieciku),
kilka
opakowanie okrągłych biszkoptów,800g waniliowego serka homogenizowanego,200g śmietany kremówki (36%),4-5 łyżek cukru pudru,5 łyżeczek żelatyny,galaretki - po pół proszku z każdego opakowania - w kolorach: żółtym, pomarańczowym, czerwonym, fioletowym, niebieskim, zielonym,owoce:,jeżyny,jagody,białe
1 opakowanie ciasta francuskiego (275g wystarczy na 5 pieczarkowców),700g pieczarek,2 ząbki czosnku,1 cebula,pół dużej czerwonej papryki,5 plastrów szynki,ketchup ew. sos pomidorowy,parę gałązek zielonej pietruszki,pieprz,sól,chili,zioła prowansalskie,masło klarowane do smażenia,1 jajko Pieczarki