kolory lata w przyrodzie zdjecia

Szynka domowa jak za dawnych lat

patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką mąki. Kiedy się zarumieni dodać powstały podczas pieczenia płyn cały czas mieszając. Doprawić - czas peklowania ma wpływ na smak i kolor szynki. Im dłużej mięso leży w zalewie tym bardziej jest różowe woda;czosnek;ziele angielskie;pieprz;rozmaryn;olej;

Zupa serowa z grzankami, czyli na jesienne duszy i ciała głody - kulinarne metody!

parę się zmieni (cud?!) no! panujesz nad przyrodą! Woda w parę a parą serek atakuj i już za chwilę ten ser, ale w płynie- smakuj. To pływające słońce potraktuj masłem i rosołem; i powoli rozsadzaj rodzinę za stołem. Zanim oni usiądą, wystudź lekko naszą strawę; ponoć szukać go trzeba tylko w

Galaretka z pigwy

1/2 kg cukru. Wymieszaj i gotuj, aż syrop zgęstnieje i nabierze koloru od żółtego do łososiowo-różowego. Gorący płyn przełóż do słoiczków i zakręć. Z owoców możesz zrobić dżem. Galaretkę przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu maksymalnie przez 2 lata. pigwa;woda;cukier;

Sernik z ananasami

i pokrojony na plasterki o szerokości 1 cm, 1 szklanka wody, 1/4 szklanki miodu, 2 łyżki cukru, 2 łyżki rumu Przygotuj mieszaninę na spód sernika: wszystkie składniki zmiksuj, rozłóż na dnie tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz w temp. 175°C na złoty kolor (12 minut). Ostudź. Brzegi tortownicy

Najnowsze