3/4 szklanki obranych niesolonych pistacji, 3/4 szklanki cukru, 2 szklanki pełnego mleka (lub śmietany kremówki), kilka kropli olejku migdałowego, 5 żółtek (jeśli jajka są małe weź jedno więcej), nieco zielonego barwnika spożywczego, ew. posiekane pistacje do posypania Zmiksuj w blenderze pistacje
200 g komosy ryżowej (kwinoa, quinoa),100 g szpinaku,150 g czereśni,200 g wędzonego halibuta,1 pęczek kolendry,skórka i sok z 1 pomarańczy,60 g łuskanych pistacji,200 ml oliwy,1 pęczek dymki,2 ząbki czosnku,sól,pieprz Komosę gotuj we wrzącej i osolonej wodzie przez 12-15 minut, odcedź i odstaw do
200 g komosy ryżowej (kwinoa, quinoa),100 g szpinaku,150 g czereśni,200 g wędzonego halibuta,1 pęczek kolendry,skórka i sok z 1 pomarańczy,60 g łuskanych pistacji,200 ml oliwy,1 pęczek dymki,2 ząbki czosnku,sól,pieprz Komosę gotuj we wrzącej i osolonej wodzie przez 12-15 minut, odcedź i odstaw do
1.5 laski wanilii, 250 g cukru, 500 ml mleka kokosowego 1.5 kg bananów, 14 kromek chleba tostowego, masło, posiekane pistacje, wiórki kokosowe i płatki migdałowe Laski wanilii przepoławiamy i wyjmujemy z nich miąższ. Razem z połową cukru gotujemy je w kokosowym mleku, aż cukier się rozpuści