czerwonej papryki usuwamy nasiona i kroimy w 1 cm kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy. W woku rozgrzewamy do bardzo wysokiej temperatury 2 łyżki oleju arachidowego. Smażymy wołowinę w dwóch partiach po 2 minuty, aby tylko mięso zmieniło kolor z zewnątrz, następnie zdejmujemy z patelni do miski
Ocet chili:, 4 posiekane chili, 1/2 szklanki octu owocowego do przybrania: 3 posiekane ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 2 grubo posiekane gałązki świeżej kolendry Zupa:, 6 szklanek bulionu z kurczaka (może być z kostki), 4 szklanki ugotowanego ryżu jaśminowego lub innego długoziarnistego, 3 cienkie
, 1 łyżeczka sosu sojowego, szczypiorek z 4 dymek (posiekany), 1/4 czerwonej papryki (drobno posiekanej), 1/2 łyżeczki oleju sezamowego, ryż jaśminowy do podania Krewetki (rozmrożone) wkładamy do miski, skrapiamy sherry, oprószamy solą i marynujemy przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu
sypko ryżem jaśminowym. curry;olej słonecznikowy;ciecierzyca;masło;śmietana;przecier pomidorowy;majeranek;