Szklanka naparu z 5 łyżeczek wysokogatunkowej,bardzo dokładnie zmielonej kawy,4-5 łyżeczek cukru,2 szklanki mleka,bita śmietana W rondelku zrumienić cukier na złoty kolor, po czym wlać gorący napar kawy i mieszać tak długo, aż karmel całkowicie się rozpuści. Gdy napój wystygnie, mocno schłodzić go
,
1 łyżka kremu balsamicznego,
sól,
czerwony i biały pieprz Przygotuj mięso: polędwiczki oczyść z błon i dopraw solą oraz białym świeżo mielonym pieprzem. Usmaż na 1/3 oliwy ze wszystkich stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj odrobinę miękkiego masła. Możesz dodatkowo wstawić mięso do
borówek do dekoracji Borówki wrzucamy do blendera, dodajemy mleko kokosowe - miksujemy do uzyskania spójnej konsystencji. Następnie dodajemy jogurt oraz sok z limonki - ponownie miksujemy przez chwilę.Przelewamy do wysokich szklanek (jak na cafe latte lub smoothie) i wkładamy na minimum godzinę do lodówki
,czerwony i biały pieprz Przygotuj mięso: polędwiczki oczyść z błon i dopraw solą oraz białym świeżo mielonym pieprzem. Usmaż na 1/3 oliwy ze wszystkich stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj odrobinę miękkiego masła. Możesz dodatkowo wstawić mięso do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C na 4-5