,
* 1 muddle stick - taka łyżka do zgniatania albo po prostu widelec:),
* 1 szklanka koktailowa - taka jak do martini Na początek radzę schować szklankę w której podajecie koktajl do lodówki - ten koktajl serwuje się bez lodu, wiec schowanie szklanki do lodówki oziębi ją i ładnie oszroni
oraz musztardą. Łososia skrapiamy odrobiną soku z cytryny (by ładnie nam kontrastował ze słodyczą musztardy) i zwijamy w fantazyjne różyczki. Teraz najważniejszy etap - układanie. W przygotowanych niewielkich szklaneczkach bądź kieliszkach (np. do wina, jak w naszym przypadku) delikatnie układamy
), a następnie ładnie mościmy w brytfance i wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika (około 240°C) na 35 minut. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 180°C i pieczemy około 3 godzin (teoretycznie powinno się ją piec tyle godzin, ile kilogramów waży, ale zwykle jest gotowa szybciej). Polewamy często
, wysuszyć i oprószyć solą i pieprzem, odciąć skórę, przyciąć w ładne i regularne prostokąciki, odstawić. Ziemniaki wyczyścić dokładnie, ugotować w skórce. Papryki i bakłażana pokroić w paseczki obsmażyć na oliwie dodać balsamico i dusić przez ok. 15 minut, aż papryka zmięknie, smaki się wymieszają, doprawić