kanapa rozkładana głębokość 90

ACH

Kanapy rozkładane

Kanapy rozkładane

Trudno sobie wyobrazić pokój dzienny bez kanapy. Ponieważ jej wygląd w dużym stopniu decyduje o wyglądzie całego wnętrza, trzeba sie dobrze zastanowić nad wyborem odpowiedniego mebla. Zwykle zgrabniejsze są kanapy bez funkcji spania, ale i wśród tych bardziej praktycznych - rozkładanych można znaleźć atrakcyjne modele.

Kanapa - jak wybrać optymalny model?

Kanapa może nam służyć do spania, ale też do siedzenia, niekiedy na jej wybór ma wpływ fakt, że posiadamy zwierzęta. Zdecydować się jednak musimy. Jak więc wybrać najlepszy dla nas rodzaj kanapy?

Schab w wersji instant

Średniej wielkości schab, dowolne przyprawy np. zioła prowansalskie Mięso tniemy w poprzek włókien w dosyć cienkie plasterki. Obsypujemy przyprawami, solimy. Nadziewamy mięsne pasma na wykałaczki do szaszłyków i suszymy w piekarniku. Temperatura nie powinna przekraczać 90 stopni. Pamiętamy, by

Patisony z chrzanem

oskrobujemy, kroimy na plastry. Do umytych i wyparzonych słoików rozkładamy chrzan, marchewkę, koper, po kawałeczku czuszki i przyprawy korzenne. Następnie wkładamy patisony (wcześniej ścinamy im ostre końcówki), napełniając słoiki do 2/3 wysokości. Zalewamy warzywa marynatą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy

Ryba z warzywami

na 30 min, potem płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Bakłażany smażymy do miękkości na oliwie razem z łyżką tymianku, 2 listkami laurowymi i igiełkami rozmarynu. Pomidory nacinamy w kilku miejscach, sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, usuwamy pestki. Miąższ kroimy na kawałki, rozkładamy w

Karmelizowane marchewki z serkiem kozim i chipsami czosnkowymi

(czyszczonej i osuszonej), 90 g zwartego serka koziego (np. B?cheron; pokrojonego w plastry) Robimy chipsy czosnkowe. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy plasterki czosnku i smażymy, aż nabiorą złotego koloru. Natychmiast wyjmujemy je łyżką cedzakową i osuszamy na ręczniku papierowym. Robimy sos vinaigrette

Najnowsze