1 kaczka,50 dag brzoskwiń,kieliszek rumu,2 cebule,
po łyżce cukru i mąki ziemniaczanej,
kieliszek białego wytrawnego wina,po ćwierć łyżeczki mielonego cynamonu i imbiru,łyżka soku z cytryny,łyżka smalcu,łyżka majeranku,
łyżka smalcu Kaczkę skropić sokiem z cytryny, natrzeć na zewnątrz i wewnątrz
ostygnięcia.
Udka wyjmij ze smalcu, obierz z kości. Skórę kaczki drobno posiekaj, a mięso porwij na jak najdrobniejsze włókna. Przełóż mięso do rondla i zalej taką ilością smalcu, aby wyrównać do jego powierzchni. Zagotuj, dopraw solą i pieprzem, schłodź. Wymieszaj dokładnie i sprawdź przyprawy.
Opiecz w
Krasnodwór położony wśród zieleni specjalizuje się w kuchni polskiej i staropolskiej. W lokalu można zjeść wykwintny posiłek np. kaczka pod sosem wiśniowym z modrą kapustą czy udziec z jelenia ... mazowieckie Warszawa Kocjana 70 01-473
Restauracja Królewska znajduje się na ulicy Stanisława Kostki Potockiego. Jest to restauracja staropolska. W menu znajdziemy pozycje takie jak gicz cielęca , kaczka z jabłkami czy pierogi ... mazowieckie Warszawa Stanisława Kostki Potockiego 24 02-958