białe kiełbaski grillowe (możesz kupić je w sklepie ale najlepiej zamów w masarni a jeśli potrafisz - zrób sam) Jeśli robisz kiełbaski samodzielnie lub zamawiasz je w masarni, dodaj (lub poproś, aby dodano) do podstawowego przepisu posiekany czosnek, grubo mielony zielony pieprz oraz suszony
: troszkę cukru pudru i mąki ziemniaczanej Najlepsze jakie jadłam robiła oczywiście Babcia, ale na równie pyszne chodziliśmy kiedyś do baru Kremenaros w Ustrzykach Górnych. Pan stojący za kontuarem po przyjęciu zamówienia ryknął w stronę kuchni: "jaaaagody w cieście pochlapane razy dwa
Ciasto: 30 dag mąki, 2 łyżki oliwy, 2 dag drożdży, 200 ml wody mineralnej (niegazowanej), łyżeczka cukru, pół łyżeczki soli Chcesz nadać pizzy neapolitański charakter? Wystarczy, że zmodyfikujesz farsz - kiełbasę zamienisz na tuńczyka, a polski ser na mozzarellę. Po co robić pizzę w domu