Sushi Bar Bonsai proponuje gościom wspaniałą kulinarną podróż do Kraju Wschodzącego Słońca. Nowoczesny, przestronny lokal barowo-restauracyjny z wyraźnymi akcentami kultury japońskiej... mazowieckie Warszawa Powiślańska 31 02-903
owoce chlebowca, trochę sake, ciasto na won tony (lub papier ryżowy), tłuszcz do głębokiego smażenia, owoce rambutana (z puszki), imbir w proszku, mielony kardamon Do dekoracji:, cukier puder, stopiona czekolada Rozmroź ciasto na won tony. Jeśli używasz papieru ryżowego, namocz go w wodzie. W tym
parmeńskiej,Puder z malin:,250g malin,odrobina cukru Pesto: Masło wrzucamy na patelnie i na sporym ogniu rozpuszczamy i palimy. Gdy widoczny będzie na dnie wyraźny, ciemnobrązowy osad patelnie ściągamy z palnika a jej zawartość chłodzimy. Z drzewka szałwii zrywamy liście i wrzucamy do blendera razem z
. Pokrój na mniej więcej 150-gramowe porcje. W misce wymieszaj składniki marynaty i przełóż do niej łososia. Przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.
Po tym czasie filety wyjmij i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia skórą do dołu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok