następnie posypujemy oregano. Odwracamy schab i nakładamy śliwki w równych rzędach w niedużej odległości od siebie( trzy w pionie). Zwijamy schab w rulonik. Owijamy nicią jak roladę.SOS: schab wkładamy do garnuszka z masłem odrobinką oleju , ząbkiem czosnku i jedną suszoną śliwką. (Jeśli odkrojony został
1 opakowanie (275 g) ciasta francuskiego,kilka łodyg rabarbaru,1 żółtko,cukier puder do dekoracji (opcjonalnie) Rabarbar umyj i pokrój w małe kawałki. Rozłóż ciasto na desce, pokrój w kwadraty. Na każdym ułóż kawałki rabarbaru, ostrożnie złóż ciasto jak pieroga i uformuj rożek. Przełóż na blachę
zagnieć), aż składniki się połączą ? nie dłużej. Wyjmij z miski, uformuj kulę, lekko ją spłaszcz, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
Przygotuj ciasto cytrynowe: pozostałe mąki, sól i sodę wymieszaj. Zwykły cukier wymieszaj ze skórką cytrynową. Dalej postępuj jak w przypadku ciasta