, wymieszać i kontynuować smażenie około 2 minut.
7. Podawać jako osobne danie do gotowanego ryżu, albo jako jeden z dodatków do kleiku ryżowego.
http://rokwchinach.blogspot.com/2012/11/watrobka-po-chinsku-okolice-huian-prow.html imbir;olej;ocet ryżowy;
i dymkę. Jak tylko szpinak zmniejszy objętość zamieszaj ostatni raz i ragot jest gotowe.
Dorsz. Filety z dorsza posól, popieprz i oprósz delikatnie mąką. Smaż na złoto na dobrze rozgrzanej patelni z olejem z pestek winogron.
http://nozandwidelec.blogspot.com/2012/10/smazony-dorsz-na
wcześniej rozmrożone wiśnie, na pozostałych trzech pokrojone brzoskwinie. Placki zwinąć jak naleśniki. Ruloniki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temperaturze 200oC. Po zakończeniu pieczenia wystudzić.
Śmietankę ubić z resztą cukru. Ruloniki układać na przemian warstwami
wodzie, ostudzić. Ziemniaki zemleć. 1 i 1/2 kg ziemniaków obrać, zetrzeć na tarce o najdrobniejszych otworach, jak na placki ziemniaczane. Starte ziemniaki mocno odcisnąć przez lnianą szmatkę. Odciśnięty sok zachować, odstawić. Ugotowane, przeciśnięte ziemniaki wymieszać z surowymi i odciśniętymi