jajko, wlać rozpuszczoną margarynę, dodać miód i zmiksować. Rozłożyć ciasto na 2 blaszki w kształcie serca posmarowane margaryną i obsypane posiekanymi migdałami. W ciasto wcisnąć suszoną żurawinę, posypać migdałami. Blaszki wstawić do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i piec 25-30
1 szklanka serc palmowych (z puszki), 4 łyżki masła, 4 łyżki mąki, 2 szklanki bulionu drobiowego, 1 szklanka mleka, 1 szklanka śmietany tortowej (36-proc.), biały pieprz Osącz i opłucz serca palmowe, zmiksuj je w blenderze. Stop masło w rondelku, oprósz mąką i ciągle mieszając, zrób jasną zasmażkę
konsystencję; jeśli będzie za sucha, dodać trochę wrzącej wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Odstawić.
Pokroić serca karczochów i podsmażyć z ząbkiem czosnku na niewielkiej ilości oliwy. Dolać wody, tak aby przykryła warzywa, i gotować do całkowitego jej odparowania. Zrobić purée z karczochów, przełożyć je
spożywcza farbka w płynie,
złoty maczek cukierniczy,
lukier w tubie,
złota jadalna perełka,
złoty spożywczy barwnik w proszku wykrawaczki "patchwork",
małe wykrawaczki - listki ostrokrzewu,
szablon kulinarny,
rurka do napojów do zrobienia otworu,
wstążeczka, PRZYGOTOWANIE PIERNICZKÓW:
Miód podgrzać i