jak zrobić serce z wierzby

Świąteczne serce z piernika - przepis blogera

jajko, wlać rozpuszczoną margarynę, dodać miód i zmiksować. Rozłożyć ciasto na 2 blaszki w kształcie serca posmarowane margaryną i obsypane posiekanymi migdałami. W ciasto wcisnąć suszoną żurawinę, posypać migdałami. Blaszki wstawić do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i piec 25-30

Sopa de palmito (zupa z serc palmowych)

1 szklanka serc palmowych (z puszki), 4 łyżki masła, 4 łyżki mąki, 2 szklanki bulionu drobiowego, 1 szklanka mleka, 1 szklanka śmietany tortowej (36-proc.), biały pieprz Osącz i opłucz serca palmowe, zmiksuj je w blenderze. Stop masło w rondelku, oprósz mąką i ciągle mieszając, zrób jasną zasmażkę

Risotto z wątróbkami drobiowymi (Risotto co i cibreo)

konsystencję; jeśli będzie za sucha, dodać trochę wrzącej wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Odstawić. Pokroić serca karczochów i podsmażyć z ząbkiem czosnku na niewielkiej ilości oliwy. Dolać wody, tak aby przykryła warzywa, i gotować do całkowitego jej odparowania. Zrobić purée z karczochów, przełożyć je

Dzwonki z piernika na choinkę

spożywcza farbka w płynie, złoty maczek cukierniczy, lukier w tubie, złota jadalna perełka, złoty spożywczy barwnik w proszku wykrawaczki "patchwork", małe wykrawaczki - listki ostrokrzewu, szablon kulinarny, rurka do napojów do zrobienia otworu, wstążeczka, PRZYGOTOWANIE PIERNICZKÓW: Miód podgrzać i

Najnowsze