wszystkie sypkie produkty. Następnie dodać jaja i olej. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodajemy marchew oraz orzechy i ponownie wymieszać. Do wysmarowanej tłuszczem formy na babeczki wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180 st.C na ok. 1 godzinę.
Dekoracyjna marchewka zrobiona jest z
2 średnie buraki,
100 g sera feta,
80 g suszonych moreli,
40 g orzechów włoskich,
sałata lodowa,
pietruszka dekoracyjna,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka octu balsamicznego,
1 łyżeczka soku z limonki,
sól, pieprz, cynamon - buraki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę,
- polać oliwą, posypać
modyfikować na różne sposoby dodając np. śmietanę lub wspaniały jogurt grecki. By podanie było bardziej dekoracyjne można na wierzch nałorzyć łyżeczkę gęstej śmietany zrobić wachlarzyk z rzodkiewki i przystroić świeżą gałązką zieleniny. Przepis jest na 5-6 osób. Polecam na gorące letnie popołudnie. ogórki
dodać cukier i sok z cytryny. Przetrzeć przez drobne sitko, aby pozbyć się łyk. Przełożyć z powrotem do rondelka i odparowywać jeszcze przez chwilę, aby otrzymać gęściejszą konsystencję. Przelać do butelki dekoracyjnej i schłodzić. Cukier wsypać do garnka i podgrzewać na średnim ogniu do momentu