na łososia.
Rozgrzej grill do 180°C.
Usuń nadmiar wody z deski.
Rozetrzyj na desce 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Ułóż łososia na desce skórą do dołu.
Na wierzch ryby poukładaj plasterki cytryny.
Ułóż deskę na grill i zamknij pokrywę. Staraj się nie otwierać pokrywy zbyt często, co pomoże w równomiernym
,
pieprz Z kapusty usuń uszkodzone i podwiędłe liście, ostrym nożem usuń głąb (nie wyrzucaj liści, które są zdrowe, ale poszarpane -przydadzą się później do wyłożenia dna garnka).
Włóż kapustę, wycięciem do góry, do stojącego na małym gazie garnka z gotującą się osoloną wodą. Stopniowo zdejmuj z kapusty
ostrej musztardy typu dijon,świeżo mielony czarny pieprz,1 żółtko do sklejenia ciasta,1 garść rukoli Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Przekrój, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w niewielką kostkę i dokładnie odciśnij sok.
Boczek pokrój w paski i przesmażaj, aż się zrumieni, zdejmij z
czosnek. Przykryj garnek i postaw na ogniu, niech woda się zagotuje. Tymczasem umyj mięso i, gdy woda zawrze, włóż je do garnka. Zdecydowanie zmniejsz ogień, bo wołowina musi się gotować powoli, co najmniej półtorej godziny. Marchewkę, pietruszkę, kalarepkę i seler obierz, a potem opłucz. Z cebulek usuń