jak urzadzc mieszkanie trzy pokojowe

Bacalao (dorsz konserwowany)

trzy grube filety z dorsza ze skórą lub bez, dużo soli, garść cukru Świeże filety osusz yć. Ułożyć je w sporym pojemniku głęboko zanurzone w soli wymieszanej z cukrem. Ryba puści sok. Po trzech dniach zmienić sól na świeżą i ponownie zostawić rybę w soli na trzy dni. Pojemnik może stać w

Masło z plastikowej butelki Jurka Nogala

900 ml gęstej śmietany ''od baby lub chłopa'',pusta plastikowa butelka dwulitrowa po jakimś napoju Śmietanę wlać do butelki i wstawić do lodówki na dwa-trzy dni. Wyjąć z lodówki, poczekać, aż osiągnie temperaturę pokojową. Energicznie poruszać butelką, aż masło zacznie się oddzielać od maślanki

Żeberka w sosie barbecue

głębokim naczyniu żaroodpornym, zakryj i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 230 st. C, polej żeberka octem winnym i piecz 1,5 godz. Obracaj żeberka dwa lub trzy razy w czasie pieczenia i polewaj sosem, który się tworzy na dnie. Wyjmij żeberka z naczynia do pieczenia i ułóż pojedynczo na blasze

Miodowe pieczywo chrupkie

temperaturze pokojowej na trzy dni, raz dziennie mieszając zaczyn. Dzień przed pieczeniem przygotuj ciasto: rozpuść pokruszone drożdże w mleku, a następnie zmiksuj z miodem i zakwasem. Masę wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia do masy dodaj sól oraz mąkę żytnią i pszenną, wyrób ciasto, aż będzie elastyczne

Najnowsze