2 okrągłe fioletowe bakłażany,
sól i pieprz,
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia,
ząbek czosnku,
500 g pomidorowej pasty passata,
pęczek bazylii,
100 g startego parmezanu Pociąć bakłażany na plastry o grubości mniej więcej 5 cm. Każdy posypać solą i zostawić pod obciążeniem na 2 godziny
Po 10 dag rukoli, roszponki i radicchio, 40 dag białego sera owczego, 4 jajka, 10 dag tartej bułki, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 szklanka soku winogronowego, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 8 pomidorków koktajlowych, 600 ml bulionu, 4 świeże figi, po 1 kiści winogron zielonych i fioletowych, 8
. lemon curd, a następnie pokrywamy cienką warstwą kremu maślanego (białego). Wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Resztę kremu dzielimy na 6 porcji i farbujemy barwnikami spożywczymi. Potrzebny będzie kolor żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, niebieski i fioletowy. Dekorujemy schłodzone ciasto
opakowanie okrągłych biszkoptów,800g waniliowego serka homogenizowanego,200g śmietany kremówki (36%),4-5 łyżek cukru pudru,5 łyżeczek żelatyny,galaretki - po pół proszku z każdego opakowania - w kolorach: żółtym, pomarańczowym, czerwonym, fioletowym, niebieskim, zielonym,owoce:,jeżyny,jagody,białe