przelej do metalowej foremki. Wstaw do zamrażalnika na około 3 godziny. Mieszaj co pół godziny. Sorbet nałóż do pucharków. Ozdób plastrami kiwi. owoce;kiwi;cukier;białka;kiwi;
. Czekoladę pokrusz do metalowej miski, dodaj śmietankę, ustaw nad garnkiem z gotującą się powoli wodą i rozpuść. Ugnieć w dłoniach 15 kulek z marcepanu wielkości żurawiny. Rozpuść czekoladę na parze wraz z kremówką, wymieszaj na gładką masę. Wylej masę na arkusz folii spożywczej, przykryj drugim arkuszem i
: białka wlej do dużej metalowej miski, wsyp cukier. Miskę z białkami ustaw na garnku z gotującą się wodą i mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści, a białka będą ciepłe. Ważne - musisz cały czas mieszać, aby białka się nie ścięły. Następnie zdejmij miskę z garnka i ubij białka z cukrem na puszystą
dociśnij do brzegów i obetnij nadmiar ciasta. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki na 30 minut. Ciasto wyłóż arkuszem pergaminu i wsyp obciążenia. Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 20 minut, delikatnie usuń pergamin i piecz kolejne 10 minut. Wystudź.
W metalowej misce utrzyj