Góralski klimat zawarty między drewnianymi ścianami, podsycany ciepłem kominka. śląskie Bielsko-Biała Żywiecka 303 43-300
lśniącą masę - nie za sztywną, aby można ją było łatwo kształtować łyżką. Do ubitej masy dodaj mielone migdały i delikatnie wymieszaj.
Na trzech arkuszach papieru do pieczenia narysuj koła o średnicy 20 cm, wyłóż nim trzy blaszki do pieczenia i łyżką nałóż masę na papier, kształtując trzy cienkie okrągłe
misce rozetrzyj masło z mąką tak jak na kruszonkę, dodaj sól, cukier puder, wlej niewielką ilość lodowatej wody i szybko zagnieć ciasto. Gotowe ciasto przełóż na wysypaną mąką stolnicę i rozwałkuj w koło o średnicy o 6 cm większej niż średnica foremki. Ciasto ostrożnie przełóż do foremki, delikatnie
strzykawki. Tak, zwykłej strzykawki - do nabycia w aptece (choć panie za ladą niekiedy dziwnie patrzą, gdy przychodzę na takie nietypowe zakupy...). ;-)
Ozdobione i wyschnięte elementy łączymy za pomocą lukru - ostrożnie i zaczynając od ścian i podstawy - dach na końcu. :) Każdy etap klejenia powinien