1 świeża dorada,
50 gr białego wina wytrawnego,
1 pomarańcza,
1/2; limonki,
Natka pietruszka, koper
Sól, pieprz,
Oliwa z oliwek, Z oliwy wina i soku z limonki robimy marynatę.
Rybę nacieramy sola i pieprzem, faszerujemy plastrami pomarańczy z koprem i pietruszką
Pieczemy w piecu 200 stopni przez 8
szaszłykach robimy łyżką dekoracyjne wzorki na przemian z białej i czarnej czekolady. Odkładamy je do lodówki. mandarynki;kiwi;banany;jabłka;truskawki;czekolada;czekolada;
Ciasto:,200 g pokruszonych herbatników,1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich,100 g roztopionego masła,Masa serowa:,500 g tłustego białego sera,5 jajek,100 g cukru pudru,sok z 1/2 cytryny,aromat waniliowy,Dekoracja:,dojrzałe kiwi pokrojone na plasterki,liście mięty Mieszamy pokruszone herbatniki
1 banan,2 pomarańcze,1 arbuz,2 brzoskwinie,15 dag białych winogron,2 gruszki,15 dag borówek,do przygotowania sosu:, 1/2 szklanki soku pomarańczowego,szczypta cynamonu,1 łyżeczka miodu,1 łyżka cukru Dorodnego arbuza kroimy na pół i wydrążamy z niego cały miąższ. Brzegi naszej arbuzowej misy możemy
Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej,
1 szklanka cukru
5 jajek,
10 dag masła,
40 dag marchewki
25 dag bakalii,
1 torebka przyprawy do piernika
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kieliszek rumu
Dodatkowo:
20 dag białej czekolady,
dekoracyjna posypka Bakalie zalać rumem i