&; 250 g makaronu międzybrodzkiego wstążka ząbkowana,250 g surowej białej kiełbasy,2 łyżki oleju roślinnego,3 łyżki startego chrzanu,300 ml słodkiej śmietany 18%,sól i cukier do smaku,3 jajka ugotowane na twardo,natka pietruszki do dekoracji; 8211; 2 łyżki
&; 8211; 250 g
&; 8211; 250 g
&; 8211; 3
makaron wstążki,
300 g szpinaku mrożonego,
2 ząbki czosnku,
żółty ser,
4 parówki,
1 jajko,
sól, pieprz Makron ugotować, parówki pokrój w plasterki i podsmaż. Szpinak rozmroź, podduś na patelni, dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz. Jajko roztrzep i dodaj do szpinaku. Całość wymieszaj z podsmażoną
bardzo cienkie. Tniemy nasz makaron na wstążki. Szerokość zależy od was :). Gotujemy w lekko osolonej wodzie. To ile będzie gotował się makaron, zależy od jego grubości. Ja podałam go z oliwą z oliwek roztartą z jednym małym ząbkiem czosnku. mąka;jajko;
makaron typu kokardki wstążki,cebula papryka chilli,kiełbasa,por, Cebulę pokroić w talarki, pora w krążki, paprykę oddzielić od pestek i pokroić w talarki. Kiełbasę kroimy w kostkę. Makaron ugotować. Cebulę, pora, paprykę, kiełbasę, podsmażamy na patelni ok. 15. min. potem dodajemy ugotowany
3 jajka, po 1/4 szklanki masła (startego na wiórki) i cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 50 dag makaronu (wstążki), po 1/4 szklanki rodzynek i migdałów, 1/2 szklanki grubo startych lub posiekanych jabłek Ubij jajka, dodaj masło, cukier i cynamon, ucieraj dalej, aż masa będzie gładka i puszysta. Ugotuj