jajka zdobione cekinami

Tort czekoladowy z masą z kiwi i mango

Składniki na ciasto:,300 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej,200 g mąki pszennej,360 g brązowego cukru,50 g kakao,2 łyżeczki proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody,szczypta soli,4 jajka,1 łyżka ekstraktu z wanilii,300 ml oleju rzepakowego,500 ml kefiru,Masa kiwi:,4 kiwi,5 łyżek cukru,3 łyżki mąki

Buraczkowy sernik

: Masło ucieramy z mlekiem w proszku i cukrem, dodajemy ekstrakt oraz puree. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Wystudzony sernik zdobimy masą, boki smarujemy kremem czekoladowym. Smacznego! mąka pszenna;proszek do pieczenia;cukier;jajko;masło;kawa rozpuszczalna;kakao;twaróg;masło;cukier;wanilia;mąka

Choinka z pierników - ciasteczka

250 g mąki, 125 g margaryny/masła, 100 g cukru (najlepiej pudru), proszek do pieczenia -szczypta, cukier waniliowy, 1 jajko, 1 przyprawa do piernika (korzenna), 1 łyżka imbiru w proszku, 1 łyżka cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, otarta skórka z jednej cytryny lub pomarańczy Wszystkie

Keks orkiszowy z otrębami

pieczemy 60-70 minut w temp. 180 stopni. Z cukru pudru i soku z cytryny przygotowujemy lukier. Zdobimy nim wystudzone ciasto. Smacznego! cukier;masło;jajko;mąka;proszek do pieczenia;mąka;owoce;wiśnie;żurawina;cukier puder;

Tarta z Jarmużem

spód tarty, nakładamy na wierzch uduszony jarmuż, posypujemy resztą suszonej żurawiny i zdobimy kleksami śmietany - lekko jeszcze solimy. Tarte pieczemy około 35 - 45 min w temperaturze 180 st C. mąka krupczatka;masło;woda;pomidory;śmietana;jajko;żurawina;boczek;koncentrat pomidorowy;kolendra;pieprz

Najnowsze