4 garście dowolnej zielonej sałaty,1 garść kiełków (dowolnych),2 małe cukinie,1 + 2 łyżki oliwy,12 jajek przepiórczych,1 żółtko jajka kurzego,1 cytryna (sok),1 puszka tuńczyka w sosie własnym,20 czarnych oliwek (bez pestek),sól,pieprz Sałatę myjemy i osuszamy. Cukinie kroimy na 12 kawałków o
18 jajek przepiórczych,
200 g kawioru,
50 g majonezu,
świeży ogórek wężowy,
pietruszka,
cytryna do smaku,
słodka papryka w proszku,
świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pól. Ułożyć na półmisku.
Obsypać pieprzem i słodką
, aby cukier się rozpuścił. Przygotowaną marynatę zdejmij z ognia, odstaw, aby całkowicie ostygła. W tym czasie zalej zimną wodą i ugotuj na twardo jajeczka przepiórcze (3 minuty). Podczas gotowania delikatnie mieszaj - to sprawi, że żółtka ułożą się dokładnie w środku jajek. Odcedź jajka, rondelek
18 jajek przepiórczych,
pęczek /paczka mrożonego szpinaku,
300 jogurtu naturalnego najlepiej typu greckiego,
2 ząbki czosnku,
pieprz,
słodka papryka,
sól,
gałka muszkatołowa,
sok z 1/2 cytryny Jajka ugotować na twardo i obrać. Szpinak świeży oczyścić i
500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego,
2-3 łyżeczki żelatyny,
10 przepiórczych jajek,
czarne oliwki,
minimarcheweczki,
minikorniszonki,
groszek konserwowy,
sól,
pieprz Żelatynę zalej odrobiną zimnej wody i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje. Do gorącego bulionu dodaj napęczniałą