1 szklanka śmietanki kremówki 30%,1 szklanka mleka,3 żółtka,0.5 szklanki cukru,2 szklanki jagód (ok. 300g) Jagody umyć, zmiksować blenderem. Mleko ze śmietanka zagotować w rondlu z grubym dnem. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, wlać gorące mleko, ciągle ubijając. Wlać z powrotem do rondla, ci
2 szklanki mąki, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru,1/3 szklanki oleju, 1/2 szklanki świeżych jagód lub 1 szklanka borówki amerykańskiej, szczypta soli, ekstrakt waniliowy W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.
W drugi
1 kg jagód,
1 paczka żelfix 3:1,
35 dag cukru Owoce umyć, osączyć, przełożyć do garnka i lekko zmiksować blenderem. Wsypać Żelfix, stale mieszając i zagotować. Nie przerywając mieszania wsypać cukier i doprowadzić dżem do wrzenia. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonyc
1 kg jagód,
1 paczka żelfix 3:1,
35 dag cukru Owoce umyć, osączyć, przełożyć do garnka i lekko zmiksować blenderem. Wsypać Żelfix, stale mieszając i zagotować. Nie przerywając mieszania wsypać cukier i doprowadzić dżem do wrzenia. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonyc
mrożone jagody - 1 szkl,liście rukoli - 5 sztuk,awokado -połowa małej sztuki,pół banana - najlepiej mocno dojrzały,pół szkl. soku pomarańczowego,kilka łyżek miodu - do smaku,truskawki - 5 średnich sztuk,szklanka lodu Wszystkie składniki wsadzić do blendera i zmiksować poł minuty na najwyższych obrot