ikea drewniane taborety kuchenne

KS

Krzesła kuchenne - jakie kupić? Wybraliśmy najpiękniejsze modele z sieci

Krzesła kuchenne - jakie kupić? Wybraliśmy najpiękniejsze modele z sieci

Dobre krzesła kuchenne muszą być zarówno praktyczne, jak i ładne. Wybraliśmy dla was kilkanaście modeli z sieciówek, z popularnych sklepów internetowych oraz od polskich producentów. Mamy nadzieję, że znajdziecie modele, które najlepiej spełnią wasze oczekiwania i będą doskonałym uzupełnieniem wystroju kuchni.

Tematy wnętrzarskie listopad

Tematy wnętrzarskie listopad

Pączki w syropie pomarańczowym

50 g masła, 175 g mąki pszennej, sok z 3 pomarańczy, 150 ml wody, 4 jajka, 6 łyżek cukru pudru, 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, olej do smażenia Sonhos de laranja Portugalski przysmak karnawałowy Do rondla z grubym dnem wlej wodę i włóż masło. Zagotuj, dosyp mąkę i drewnianą łyżką mieszaj

Sernik z karmelem

foliowego i kruszymy drewnianym tłuczkiem. Kawałki masła mieszamy z pokruszonymi herbatnikami i wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy o średnicy 26 cm. Kruszonkę układamy do wysokości 2 cm. Odstawiamy do lodówki na 20 minut. Twarożek, ricottę, cukier waniliowy, skórkę pomarańczową, cukier i mąkę

Zupa meksykańska

oliwek. Odkładamy podsmażone mięso na bok, zagotowany rosól odcedzamy wyrzucamy porcję rosołową, natomiast rozgotowane warzywka miksujemy w robocie kuchennym na papkę (można też mikserem ręcznym lub nawet drewnianą łyżką, ale to dużo więcej pracy). Otrzymaną papkę łączymy z wcześniej odcedzonym rosołkiem

Kebab (Szisz taouk)

kuchennym. Najpierw należy namoczyć szpadki, o ile korzystacie z drewnianych, żeby zapobiec ich spaleniu. Tradycyjnie do dania używa się piersi kurczaka, ale mięso z udźców jest też bardzo smaczne. Im dłużej mięso będzie się marynować, tym będzie delikatniejsze i smaczniejsze. kurczak;czosnek

Pierogi ruskie z łososiem i koperkiem - przepis blogera

dodajemy pokruszony twaróg, cebulkę, porwane na mniejsze cząstki plastry łososia i połowę posiekanego koperku. Doprawiamy solą i pieprzem i dobrze mieszamy, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy małą szczyptę soli. Na środku robimy dołek, dodajemy roztopione

Najnowsze