1-2 owoce mango,
1 szklanka jogurtu naturalnego,
pół szklanki mleka,
3/4 szklanki lodu,
cukier do smaku Obrać owoce mango i miąższ odkroić od pestki. Zmiksować porządnie w blenderze, aż powstanie ok. szklanki jednolitego musu.
Dodać pozostałe składniki i miksować w blenderze. Wlać do wysokich
1 czubata łyżeczka żelatyny, 1.5 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z limonki, 3 duże dojrzałe mango, 1/4 szklanki cukru (lub mniej jeśli mango są bardzo słodkie), 3/4 szklanki śmietany tortowej (36-proc.) Z mango wyjmij pestki, miąższ pokrój na kawałki. Żelatynę przełóż do miseczki, polej sokiem
30%,Owoc do dekoracji Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy nimi dno tortownicy dokładnie ugniatając.Wkładamy do lodówki i schładzamy. W misce ucieramy twaróg z cukrem. Mango obieramy, wyjmujemy pestkę, miksujemy i powstały mus dodajemy do sera.Wszystko mieszamy. Żelatynę
2 owoce mango, 10 łyżek campari, 6 łyżek likieru pomarańczowego Cointreau, 1 łyżka skórki pomarańczowej Mango umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ zmiksować ze skórką pomarańczową, wlać campari oraz likier pomarańczowy, jeszcze raz zmiksować. Sorbet przelać do pojemnika, schładzać w
1 mango, 300 g truskawek, 125 g chudego twarożku, 1 łyżeczka skórki cytrynowej, 2 łyżki cukru waniliowego, 2 białka, 1 łyżeczka soku z cytryny, 80 g cukru pudru, 2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych Mango obieramy, przekrawamy, wyjmujemy pestkę, a miąższ kroimy w słupki. Truskawki miksujemy