herbata z czerwonej koniczyny

Piersi wędzone na herbacie

Marynata:,3-4 duże piersi kurze,szczypta pieprzu,szczypta soli,łyżeczka czerwonej słodkiej papryki węgierskiej,łyżka musztardy Dijon,łyżeczka suszonej natki pietruszki,ząbek czosnku przeciśnięty,Do wędzenia:,3 torebki herbaty: czarna, Imbir&Cytryna, Fresh Orange,łyżeczka cukru,1/4 szklanki ryżu

Napój orzeźwiający

pół litra zielonej herbaty (wcześniej zaparzona a następnie schłodzona),cały melon,sok z jednej limonki,grejpfrut czerwony - plastry do dekoracji,ziarna granatu,listki mięty i świeżej bazylii,kostki lodu,odrobina cukru trzcinowego Wyciskamy sok z melona, mieszamy z zielona herbata, kostki lodu

Herbaciana babka z pieprzem

2.5 szklanki mąki pszennej,szklanka cukru,125g masła,2 łyżeczki czerwonej herbaty,2 łyżeczki proszku do pieczenia,płaska łyżeczka soli,łyżeczka przyprawy do piernika,ćwierć łyżeczki pieprzu cytrynowego, 50g gorzkiej czekolady,cukier puder do oprószenia Herbatę zalać 2 szklankami wrzątku i odstawić

Kolorowe, ziemniaczane puree - gratka dla niejadka

- szpinak, do trzeciej ketchup, a czwartą pozostaw w naturalnym kolorze. Żaroodporną formę wysmaruj masłem, ułóż porcje purée na kształt liścia koniczyny. Całość zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika można układać powstałe purée w wybrane przez siebie kompozycje. Jest to

Potrawa chińska

1/2 kg mielonego mięsa,3 średnie cebule(pokroić w paski),1/2 kg pieczarek (pokroić w paski),1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 słoik papryki konserwowej (pokroić w paski),olej do duszenia, 1 mieszanka mrożona chińska(zupa), 1 łyżeczka oregano, przecier pomidorowy 1 mały słoiczek

Najnowsze