Marynata:,3-4 duże piersi kurze,szczypta pieprzu,szczypta soli,łyżeczka czerwonej słodkiej papryki węgierskiej,łyżka musztardy Dijon,łyżeczka suszonej natki pietruszki,ząbek czosnku przeciśnięty,Do wędzenia:,3 torebki herbaty: czarna, Imbir&Cytryna, Fresh Orange,łyżeczka cukru,1/4 szklanki ryżu
pół litra zielonej herbaty (wcześniej zaparzona a następnie schłodzona),cały melon,sok z jednej limonki,grejpfrut czerwony - plastry do dekoracji,ziarna granatu,listki mięty i świeżej bazylii,kostki lodu,odrobina cukru trzcinowego Wyciskamy sok z melona, mieszamy z zielona herbata, kostki lodu
2.5 szklanki mąki pszennej,szklanka cukru,125g masła,2 łyżeczki czerwonej herbaty,2 łyżeczki proszku do pieczenia,płaska łyżeczka soli,łyżeczka przyprawy do piernika,ćwierć łyżeczki pieprzu cytrynowego, 50g gorzkiej czekolady,cukier puder do oprószenia Herbatę zalać 2 szklankami wrzątku i odstawić
- szpinak, do trzeciej ketchup, a czwartą pozostaw w naturalnym kolorze. Żaroodporną formę wysmaruj masłem, ułóż porcje purée na kształt liścia koniczyny. Całość zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika można układać powstałe purée w wybrane przez siebie kompozycje. Jest to
1/2 kg mielonego mięsa,3 średnie cebule(pokroić w paski),1/2 kg pieczarek (pokroić w paski),1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 słoik papryki konserwowej (pokroić w paski),olej do duszenia, 1 mieszanka mrożona chińska(zupa), 1 łyżeczka oregano, przecier pomidorowy 1 mały słoiczek