gwiazda choinkowa z papieru

redakcja Cztery Kąty, W materiale zamieszczono linki i grafiki reklamowe

Choinka w stylu retro. Jak ją ozdobić?

Choinka w stylu retro. Jak ją ozdobić?

Ozdoby na choinkę z dawnych lat przywracają nam niezwykłe wspomnienia. Jak ozdobić choinkę w stylu retro, aby magicznie przeniosła nas do przeszłości?

Jakie ozdoby choinkowe można zrobić samemu?

Ozdoby choinkowe dodają świętom blasku, potrafią też jednak sporo kosztować. Możesz jednak zrobić je samemu. Nie tylko zaoszczędzisz, ale także stworzysz niepowtarzalne dekoracje. Te ozdoby choinkowe robi się szybko, łatwo i bardzo przyjemnie. Są oryginalne i z pewnością zachwycą rodzinę.

Dekoracje świąteczne. Ozdoby na Boże Narodzenie, które kupisz i zrobisz sam

Dekoracje świąteczne sprawiają, że wnętrza naszych domów zyskują wyjątkowy klimat, a Boże Narodzenie staje się niezapomniane. Jakie ozdoby możemy kupić w sklepach, a jakie warto wykonać samodzielnie?

Ciasteczka choinkowe

wyciąć dziurek do przewiązania wstążeczki (możesz użyć rurki, ale pamiętaj, by dziurki nie były zbyt małe, bo kiedy ciasto lekko wyrośnie w piecu, mogą zarosnąć). Ciasteczka układaj na wyłożonej papierem blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 8-12 minut, aż będą

Dojrzewający piernik

pomarańczową lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. Część ciasta możesz cienko rozwałkować, foremką wyciąć pierniczki choinkowe, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 10 min w 180 st. C. miód;cukier;masło;mąka pszenna;jajko;soda oczyszczona;mleko;przyprawa do piernika;powidła śliwkowe;

Kruche ciasteczka z kremem i świeżymi owocami

waniliowej. Dodajemy jajko i całą mąkę, starannie mieszamy - masa powinna być bardzo miękka i kleista. Dzielimy ją na 2 części. Każdą porcję rozwałkowujemy na gr. 2,5 mm pomiędzy 2 arkuszami pergaminu, posypanymi mąką. Ciasto wraz z papierem schładzamy 30 minut. Gdy stwardnieje, przekładamy je na stolnicę

Miodownik Bożonarodzeniowa szopka

tradycyjną blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto należy rozsmarować równomiernie po całej powierzchni blachy. Pieczemy 13-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, termoobieg. Kiedy ciasto ładnie się zarumieni, a patyczek po wyciągnięciu z ciasta będzie suchy ciasto przekładamy na

Najnowsze