300 g ciemnej czekolady (zawierającej 70% kakao) - połamanej na kawałki,175 g niesolonego masła pokrojonego na kawałki,2 łyżeczki cukru waniliowego,5 jajek ogrzanych do temperatury pokojowej,6 łyżek tłustej śmietany kremówki,4 łyżeczki słodziku,Do przybrania:,owoce (na przykład maliny lub jagody
20 dag białego sera,20 dag masła,1 żółtko,1.5 szklanki mąki,1/2 łyżeczki pr. do pieczenia,Szczypta soli,Białko,25 dag truskawek,Bita śmietana do ozdoby. Ser przedusić przez sito. Masę wymieszać z żółtkiem i masłem o temp. pokojowej. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą
chłodnej miseczki, przykrywamy folią (kładziemy na masie) i po pierwszym schłodzeniu chłodzimy w lodówce. Wystudzone muffinki nadziewamy lemon curd szprycą do nadziewania.
Krem maślany: Masło w temperaturze pokojowej ucieramy mikserem dodając stopniowo wanilię i cukier puder.Miksujemy chwilę na wysokich
Ciasto francuskie:,200 ml zimnej wody,1 łyżka soli,500 gram masła o temperaturze pokojowej,150 gram mąki krupczatki,250 gram mąki pszennej,Pesto:,60 gram świeżych listków bazylii,2 ząbki czosnku,35 gram orzeszków piniowych,60 gram startego parmezanu,70 ml oliwy z oliwek,sól,pieprz do smaku