(na 10-12 sztuk),0.5 brokułu,5 jajek,70 g żółtego sera,masło do wysmarowania foremek,sól,pieprz Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni C. Brokuł podziel na małe różyczki (bardzo małe), wrzuć je do garnka z gotującą się osoloną wodą i blanszuj przez 3 minuty. Następnie odcedź i przelej zimną
130 gram czekolady gorzkiej,
5 łyżek wiórek kokosowych,
3 łyżki mleka skondensowanego słodzonego (może być z tubki),
1 łyżka alkoholu (wódka, whisky lub brandy), 80 gram czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (na garnek z wrzątkiem ustawiamy miseczkę z czekoladą). Pędzelkiem lub
garnka, zagotowujemy, zdejmujemy z kuchenki. W misce mieszamy mąkę, kakao, sodę, imbir, pieprz i cynamon. W drugiej misce ubijamy całe jajka, cukier, miód oraz olej (na gładką masę). Do miski z jajkami i cukrem wsypujemy suche składniki oraz piwo. Całość miksujemy jedynie do połączenia się składników. Do
nie sklei się, gdy dodamy do wody łyżkę oliwy. Aby zapobiec wykipieniu wody, w której gotuje się makaron, należy na garnku położyć drewnianą łyżkę. Pęcherzyki gotującej się wody będą jej dotykać i pękać, a my zdążymy zmniejszyć ogień i uratować makaron. *** Na koszyczki najlepiej nadają się twarde