bardzo uważać, żeby się nie przypaliły, bo całe ciasto może być gorzkie. Wsypujemy orzechy do miski lub garnka i traktujemy blenderem, aż zamienią się praktycznie w mąkę (można je zmielić zupełnie lub pozostawić kilka większych kawałków). Do osobnej miski wbijamy jajka i ucieramy, dodając kolejno masło
, wyciągamy kratkę, wszystkie krążki obracamy na drugą stronę i wkładamy znów na pewien czas do pieca. W tym czasie przygotować można sos: sparzyć pomidory, wyciąć ich zielone serca, pokroić na dosyć drobne kawałki i wrzucić do garnka. I gotować aż praktycznie cała woda z nich wyparuje, a one same zamienią
lodówki na 4 godz. Następnie udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zapakować próżniowo w foliową torebkę. W garnku zagotować wodę, włożyć udka w torebce. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100 st. C i piec przez 4 godz. Po tym czasie wyjąć udka z torebki i jeszcze gorące podsmażyć na małej
przyprawami przy kupnym (wekowanym) mięsie, te często są już doprawione. Pulpety obtaczamy w mące. Do garnka nalewamy tyle wody, by przykryły akurat nasze pulpety. Delikatnie osalamy wodę, zagotowujemy. Do wrzącej wody wkładamy pulpeciki. Gotować ok. 20-25 minut na niewielkim ogniu. Sos: Wszystkie składniki