galaretka z nozek wieprzowych

Galaretka wieprzowa z nóżek wieprzowych lub golonki

1000 g golonki lub nóżek wieprzowych, 300 g warzyw: marchew, seler, pietruszka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, 50 g żelatyny, natka pietruszki (opcjonalnie) Mięso umyj, przełóż do garnka i zalej zimna wodą, dodaj warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj bardzo spokojnie

Galaretka z nóżek

75 dag nóżek wieprzowych, 25 dag chudej wieprzowiny bez kości, porcja włoszczyzny: marchew; pietruszka; seler, przyrumieniona na blasze cebula, liść laurowy, parę ziaren ziela angielskiego, 1-2 ząbki czosnku roztarte z solą i pieprzem Nóżki ponacinać w kilku miejscach, dokładnie umyć, sparzyć i

Polędwiczka wieprzowa z truflą

polędwiczka wieprzowa, 1 seler, 40 ml miodu, burak ćwikłowy, 30 g trufli czarnej, 100 g borowików, 0.8 g agaru, 10 g masła 100 g migdałów, mleko, sól pieprz, szczypiorek, lód, oregano, Polędwiczkę obsmażyć na grillu, wstawić do pieca konwekcyjnego sonda na 70 st. C. Puree: 1 cały seler ugotować w

Ozorki w galarecie

50 - 60 dag ozorków wieprzowych lub cielęcych, porcja włoszczyzny (bez kapusty), łyżka stołowa żelatyny, jajko ugotowane na twardo, 2 białka, pomidor, łyżka zielonego groszku gotowanego lub konserwowego, natka pietruszki, sok z cytryny, sól, pieprz Ozorki dokładnie umyć, moczyć godzinę w zimnej

Najnowsze