galaretka z nóżek i golonki

Galaretka wieprzowa z nóżek wieprzowych lub golonki

1000 g golonki lub nóżek wieprzowych, 300 g warzyw: marchew, seler, pietruszka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, 50 g żelatyny, natka pietruszki (opcjonalnie) Mięso umyj, przełóż do garnka i zalej zimna wodą, dodaj warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj bardzo spokojnie

Galaretka z nóżek

75 dag nóżek wieprzowych, 25 dag chudej wieprzowiny bez kości, porcja włoszczyzny: marchew; pietruszka; seler, przyrumieniona na blasze cebula, liść laurowy, parę ziaren ziela angielskiego, 1-2 ząbki czosnku roztarte z solą i pieprzem Nóżki ponacinać w kilku miejscach, dokładnie umyć, sparzyć i

Zimne nóżki

3 sztuki nogi wieprzowe,ok 1 kg golonki,1 marchewka,1 pietruszka,1/2 selera,sól,pieprz,liść aurowy,ziele angielskie,jałowiec,zioła prowansalskie,4 ząbki czosnku Nogi i golonkę umyć i ugotować do miękkości (ja gotuję w szybkowarze ok 1,5 godziny). Ugotowane mięso wyciągnąć z wody i opłukać w zimnej

Zimne nóżki po warszawsku

1 golonka, 2 nogi wieprzowe, 1 główka czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i mielony, majeranek, włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por, cebula), 1 łyżka żelatyny Umyj golonkę i nóżki wieprzowe. Włóż do garnka, zalej taką ilością wody, aby były ledwie przykryte. Dodaj

Nóżki wieprzowe w galarecie

2 duże nogi wieprzowe (od nich zależy jakość galarety), 1 golonka wieprzowa, 2 średnie marchewki, 2 średnie pietruszki, pieprz, sól, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy Mięso oskrobać, opalić, umyć. Włożyć do dużego garnka, zalać wodą tak, aby je w całości przykrywała na kilka centymetrów

Najnowsze