100 g mąki,4 łyżki cukru,6 jajek,250 g twarożku mielonego,szczypta soli Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twarożek, mąkę, sól, wymieszać i dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Kłaść na rozgrzaną, suchą patelnię teflonową nieduże okrągłe placki o średnicy ok. 115 cm i smażyć z obu stron na
100 g liści szpinaku,150 g bobu,250 g sera halloumi pokrojonego w plastry 1x1 cm,2 łyżki nasion słonecznika,2 marchewki,1 bulwa kopru włoskiego,sok z 1 cytryny,70 ml oliwy z oliwek,sól,pieprz szpinak;bób;ser;koper włoski;oliwa z oliwek;pieprz;
250 g rabarbaru,
250 g masła,
250 g cukru,
250 g mąki ziemniaczanej,
4 jaja,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
starta skórka z cytryny,
cukier puder Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową. Mikserem utrzeć masło z cukrem. Dodawać po jednym jaju, ciągle miksując
(na 50 sztuk),250 g masła (o temp. pokojowej),250 g cukru,2 jajka,600 g mąki,2 łyżeczki sody oczyszczonej,1 łyżeczka imbiru,po 1 łyżeczce cynamonu i opcjonalnie białego pieprzu,1/2 łyżeczki kardamonu Ucieramy masło z cukrem na kremową masę. Stopniowo dodajemy jajka. Przesiewamy mąkę z sodą
2 litry wywaru warzywnego,
1 kg marchewki,
250 ml soku pomarańczowego,
100 g cebuli (jedna duża),
1 ząbek czosnku,
2 cm kawałek korzenia imbiru,
oliwa,
chili w proszku,
sól Cebulę, imbir i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni na oliwie. Marchew obierz, umyj i pokrój w talarki. Wszystko