mała puszka ananasów,1 galaretka ananasowa,1 galaretka szafirowa,120 g chudego twarogu mielonego,2 łyżeczki cukru Ananasy odsączamy na sicie, kroimy w kostkę. Galaretkę szafirową rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu, tak samo postępujemy z galaretką ananasową. W silikonowej
. Zawartość rondla przelej do miski z wymieszanymi suchymi składnikami. Mieszaj wszystko dokładnie do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
6. Przełóż masę do formy do muffinów (u mnie: silikonowa na 6 sztuk masa wg podanych proporcji wypełnia je idealnie, nic nie zostało) i dokładnie ugnieć
składniki. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać pianę i delikatnie połączyć z masą. Gotowe ciasto wylać do foremek. Ponieważ piekłam w silikonowych więc je tylko natłuściłam delikatnie olejem. Jeżeli wybierzecie inną formę należy ją nasmarować i wysypać bułką tatą lub kaszą manną. Piec ok. 35 minut (w
dodałam dużo papryki. Można też dodać chilli. Mieszamy z cebulą, kiełbasą i pomidorami. W naczyniu do zapiekania (u mnie silikonowa forma w kształcie serca) układamy warstwę ziemniaków, warstwę kiełbasianą, warstwę ziemniaczaną i resztę masy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zapiekamy przez ok 30
rozgnieć banany, dodaj cukier i wymieszaj. Następnie dodawaj mąkę, jajko i masło. Wymieszaj wszystko (masa nie będzie jednolita - widać będzie wyraźnie grudki bananów).
Ciasto przełóż do keksówki natłuszczonej masłem i wysypanej mąką (nie trzeba tego robić, jeśli używasz foremki silikonowej lub teflonowej