brzegów ku środkowi w pięciu miejscach. Końce naciętych kawałków delikatnie szczyp palcami, by powstały dość wyraźne płatki kwiatowe. Na środki wszystkich kwiatów nałóż po odrobinie dżemu. Wyrośnięte ciasteczka przełóż (w odstępach, by się nie posklejały w czasie pieczenia!) na natłuszczoną i posypaną
mąki. Wsyp ziarna wymieszaj i odstaw.
Wyrośnięte ciasto włóż do wypiekacza, wierzch możesz ponacinać nożem i posypać ziarnami.
Piecz około 50 minut. mąka pszenna;mąka;mąka;drożdże;cukier;dynia;zioła;
. Wymieszać bardzo drobno posiekany czosnek, oliwę i sok z cytryny. Częścią sosu natrzeć wnętrza bakłażanów. Rozłożyć w pewnej odległości jeden od drugiego w formie do zapiekanek wysmarowanej oliwą. Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki. Poprzekładać nimi plastry bakłażanów. Wierzch polać resztą sosu
formy keksowej, w której będzie się piekła pieczeń. Pośrodku umieść ugotowane jajka jedno za drugim. Przykryj wszystko warstwą pozostałej masy mięsnej. Dokładnie zlep brzegi pieczeni, uformuj roladę. Szczelnie zawiń ją wolnymi bokami papieru i przełóż do przygotowanej keksówki. Wstaw do piekarnika
zszyć pozostawiając jeden otwór potrzebny do włożenia masy mięsnej. Jak już włożymy całą masę zaszywamy i formujemy odpowiednio. Skórę smarujemy olejem i posypujemy potłuczonym kolorowym pieprzem. Wkładamy do formy (najlepiej do kaczkarki z rusztem) i pieczemy ok. 2 - 2,5 godz. polewając czerwonym winem