200g masła,200g cukru pudru,80g mąki,80g drobno zmielonych migdałów,6 białek Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Białka lekko rozbełtać a następnie mieszać dodając cukier puder, zmielone migdały i mąkę. Na koniec, wlać masło i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Przelać masę do silikonowych foremek
wodą. Jajka roztrzep widelcem, dodaj do nich sól i pieprz. Małe silikonowe foremki na muffinki wysmaruj odrobiną masła. Na dnie każdej foremki połóż różyczkę brokułu, oprósz odrobiną startego żółtego sera, całość zalej masą jajeczną, pamiętając, by nie wypełniać foremek do końca, bo frittaty lekko
łamiemy na kawałki i kilka kawałków rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie za pomocą pędzelka smarujemy nią foremki (najlepiej silikonowe). Tak posmarowane foremki wkładamy na ok 5 minut do lodówki. Wyciągamy foremki z lodówki i czynności powtarzamy jeszcze dwa razy, za ostatnim razem wstawiamy do
mała puszka ananasów,1 galaretka ananasowa,1 galaretka szafirowa,120 g chudego twarogu mielonego,2 łyżeczki cukru Ananasy odsączamy na sicie, kroimy w kostkę. Galaretkę szafirową rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu, tak samo postępujemy z galaretką ananasową. W silikonowej
. Dodać pokrojone w plasterki oliwki. Naczynie do zapiekania posmarowac cienką wartwą masła lub użyć silikonowej foremki do tarty. Masę w foremce posypać startą mozarellą i nasionami. Frittatę piec w 180 stopniach do momentu, w którym odchodzi odbrzegów. Pokrojone trójkąty z frittaty można podawać na