do reszty składników. Zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię alumniową i włożyć na 1/2 godz do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, foremką wycinać dowolne kształty. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można posypać zmielonymi płatkami migdałowymi. Piec ok. 10min w temp
czekoladę, masło i syrop.
Dodaj pozostałe składniki i starannie wymieszaj.
Rękami (odzianymi w lateksowe rękawiczki) formuj z masy kulki wielkości orzechów włoskich. Powinno ich wyjść ok. 25. Można też zrobić większe babeczki, nakładając masę do 12 wyłożonych papilotkami foremek do muffinek.
Wstaw
lodówki. Później ciasto rozwałkuj na cienki placek. Wytnij okrągłymi foremkami kółka; połowę kółek odłóż, a z pozostałych wytnij środki foremkami w kształcie serca. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni Celcjusza piekarnika, upiecz na rumiano
, sól, mak i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i rozwałkować do grubości 1/2 cm. Wykrawać foremką lub szklanką krążki, nałożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką, posmarować jajkiem, posypać serem (może być parmezan). Upiec w piekarniku. mąka pszenna;tłuszcz;cebula;mak;proszek do
składniki. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać pianę i delikatnie połączyć z masą. Gotowe ciasto wylać do foremek. Ponieważ piekłam w silikonowych więc je tylko natłuściłam delikatnie olejem. Jeżeli wybierzecie inną formę należy ją nasmarować i wysypać bułką tatą lub kaszą manną. Piec ok. 35 minut (w