4 jędrne filety z barramundi,3 łyżki oleju roślinnego1 łyżka sosu sojowego,2 drobno posiekane ząbki czosnku,1/2 drobno pokrojonej cebuli,2 łyżeczki sosu rybnego,sok i skórka otarta z 1 limonki,1 trawa cytrynowa rozpłaszczona nożem i pokrojona w plasterki,1 łyżeczka posiekanej papryczki chili (bez
4 jędrne filety z barramundi,3 łyżki oleju roślinnego1 łyżka sosu sojowego,2 drobno posiekane ząbki czosnku,1/2 drobno pokrojonej cebuli,2 łyżeczki sosu rybnego,sok i skórka otarta z 1 limonki,1 trawa cytrynowa rozpłaszczona nożem i pokrojona w plasterki,1 łyżeczka posiekanej papryczki chili (bez
2 duże pęczki świeżej bazylii (łącznie 50g),
200g drobnego cukru ,
1 duże źdźbło trawy cytrynowej,
250g sera mascarpone,
750g jogurtu naturalnego 0% tłuszczu,
2 łyżeczki utartego korzenia imbiru Listki bazylii wraz z łodyżkami umieszczamy w blenderze.
Dodajemy cukier i trawę cytrynową i
:, 60 dag ziemniaków, 4 dag masła, 50 ml śmietany 36-procentowej, 1 dag chrzanu wasabi, sól, Sos:, 100 ml białego wytrawnego wina, 2 łodyżki trawy cytrynowej, 10 dag świeżej kolendry, 3 łyżki oliwy, 4 dag masła, 2 łyżki soku z limonki, sól, biały pieprz Na arkuszu folii aluminiowej wysmarowanej masłem
2 łodygi trawy cytrynowej,kawałek (2-3 cm) świeżego imbiru,200 g cukru,cytryna,20 śliwek węgierek lub 40 czereśni lub wiśni,ewentualnie odrobina cukru,10 płatków żelatyny (lub 10-gramowe opakowanie żelatyny w proszku) Miażdżymy i drobniutko siekamy łodygi trawy cytrynowej, umyty, ale nie obrany