Restauracje śląskie Siemianowice Śląskie Świerczewskiego 80 41-100
Nowoczesny lokal szybkiej obsługi z bardzo szerokim menu. małopolskie Tarnów Tuchowska 80 33-100
sera - może być cheddar lub parmezan,80 g mozzarelli w kulce - posiekanej lub poszarpanej,60 ml (1/4 szklanki) śmietanki kremowej 30%,limonka do skropienia Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Większą formę żaroodporną (około 20 x 30 cm) wysmarować oliwą z oliwek. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie
300 g gorzkiej czekolady,
150 g mascarpone,
50 ml syropu klonowego,
3 jajka,
50 g melona i 30 g truskawek do dekoracji,
Salsa z moreli:
120 ml wody,
100 g cukru,
200 g moreli,
40 g masła,
1 gwiazdka anyżu,
Pianka limonkowa:
1 limonka,
100 ml soku jabłkowego,
5g lecytyny Czekoladę
80 g zwykłych herbatników,
1 opakowanie kremu do karpatki (+ mleko),
1/2 opakowania zwykłych słonych krakersów,
1 puszka (400 ml) słodkiego mleka skondensowanego,
100 g płatków migdałowych,
500 ml schłodzonej śmietanki 36 proc.,
1 łyżka cukru pudru,
70 g wiórków kokosowych,
masło do natłuszczenia