400 g kolorowego makaronu kokardki z pszenicy durum,250 - 300 g mozzarelli,1 nieduża zielona cukinia - młoda i jędrna,1 nieduża żółta cukinia - młoda i jędrna,100 g czarnych oliwek nadziewanych pastą paprykową,100 g zielonych oliwek nadziewanych pastę paprykową,3 duże ząbki czosnku,mała cytryna
Po 200 g ziemniaków purpurowych, żółtych i fioletowych (truflowych),150 g sera koziego,czerwonej lub żółtej papryki,1 mała drobno pokrojona cebula,2 jajka ugotowane na twardo,garść czarnych oliwek bez pestek,sól,czarnuszka do smaku,Sos:,sok z połowy cytryny,6 łyżek oleju z pestek dyni lub oliwy,1
po 10 minutach spłukać i osuszyć, ale jest to niezbędne tylko w przypadku bakłażanów czarnych, fioletowych nie trzeba solić). Zgrilluj z obu stron lub podsmaż (najpierw na zwykłej patelni bez tłuszczu, a potem jeszcze krótko na grillowej, aby zrobiły się ładne paseczki). Plastry bakłażanów posmaruj