Ciasto na 10 małych sztuk: małe opakowanie jogurtu naturalnego,1 jajko,60 g masła,1 cukier waniliowy,6 łyżek cukru,100 g mąki,0.5 łyżki proszku do pieczenia,sok z pół cytryny,szczypta soli,Lukier:,1 białko,1/3 szklanki cukru pudru,sok z połowy cytryny,Fiołki:,świeże fiołki,białko,cukier Masło
4 cienkie wafle ryżowe,
4 plasterki szynki parmeńskiej (lub innej wędzonej chudej szynki),
4 liście sałaty strzępiastej,
po 1/2 strąka papryki czerwonej i żółtej,
masło roślinne do posmarowania kanapek,
oliwa z oliwek do skropienia Liście sałaty umyj i osusz. Czerwoną paprykę pokrój w drobną
sparzyć w garnku, aby liście zmiękły. Ostrożnie odciąć liście, rozłożyć i wyciąć grube nerwy liściowe. Na każdy liść kłaść po 1-1,5 łyżki kaszy (w zależności od wielkości liścia), zawinąć gołąbki. Dno dość dużego garnka wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty. Ułożyć warstwami gołąbki i zalać wodą, aby były
1/4 kg młodych liści szpinaku, 5 dkg wędzonego boczku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka octu winnego (najlepiej białego balsamicznego - jeśli nie balsamiczny, dodajemy szczyptę cukru), sól do smaku Liście czyścimy i dokładnie myjemy. Osuszone liście przekładamy do dużej miski na sałatę. Boczek kroimy w
kilka liści sałaty lodowej,
pomidor,
mozzarella,
upieczony filet z kurczaka,
ogórek zielony,
1/4 żółtej papryki,
sos włoski do sałatek - Filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski. Liście sałaty rwiemy, dodajemy do miski z kurczakiem.
- Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy w drobną