1 opakowanie ciasta francuskiego Farsz:, 20 dag pieczarek, 1 mała cebulka, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 kubek śmietany, sól, pieprz Ciasto rozmroź i rozwiń. Wytnij 18 krążków o średnicy 5 cm i ułóż po trzy jeden na drugim. Z reszty ciasta wytnij jeszcze 6 małych krążków o średnicy 2 cm. Jedne i
. Masło stopić, wlać jajka i usmażyć jajecznicę. Dodać do masy grzybowej, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać do ostudzonych krążków, posypać pokruszonym kozim serem i udekorować ziołami. ciasto francuskie;jajko;szparagi;grzyby;ser;pieprz;olej;masło;zioła;
je jajkiem i posypiesz cukrem, przygotujesz słodką przekąskę
- vol-au-vent (czyt. wolową) możesz przygotować w różnych rozmiarach i kształtach z dowolnym farszem na słono (np. z pieczarek przesmażonych z cebulą i groszkiem, z grzybów z porami, z sera pleśniowego z oliwkami lub kaparami, ze szpinaku z
stopniach.
Borowiki ok 100g podsmażamy z cebulką, szynką i pomidorami doprawiamy do smaku.
Sos: pozostałe borowiki podsmażamy i wlewamy do nich śmietankę przyprawiamy do smaku.
Po wyjęciu vol-au-vent z piekarnika nadziewamy farszem zalewamy sosem i dekorujemy.
SMACZNEGO ciasto francuskie;borowiki;pomidory