włoskich orzechów. Gruszkę kroimy w słupki. Na talerzu układamy szpinak z gruszką. Na patelni rozgrzewamy olej (z czerwonej palmy da ziemniaczkom fajny kolor, ale może być też zwykły olej do smażenia), do rozgrzanego oleju dodajemy żółtą pastę curry, mieszamy, wrzucamy plasterki ziemniaka i smażymy na
bułce, ale niekoniecznie. Na patelni rozgrzać oliwę, formować kulki z masy, lekko spłaszczając je na deseczce aby uformować placuszek, podsmażać z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło np z sosem grzybowym i surówką z białej kapusty. To bardzo fajna propozycja na danie obiadowe. Smacznego. ryż
. Dopraw ostatecznie do smaku. Fajnie sprawdza się dodanie pół szklanki pikantnego keczupu. mięso;cebula;cukinia;papryka;czosnek;pomidory;liść laurowy;pieprz;przyprawa;majeranek;imbir;ketchup;
musztardy (pisałam ostatnio o mojej lekkiej musztardowej obsesji) bardzo fajnie podbił smak zupy pomidorowej, tylko należy uważać aby była to na prawdę łagodna musztarda, u mnie kremska. Jeśli nie macie takowej można dać ćwierć łyżeczki ostrej i ewentualnie dodawać powoli.
Przepis pochodzi z bloga: http