fabryka sa sznurek bawełniany

Szynka jałowcowa

naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 180°C. Odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 minut. Od czasu do czasu polewamy mięso tłuszczem, który wytopi się z szynki. Po upieczeniu zdejmujemy bawełniany sznurek. czosnek;gorczyca;pieprz ziołowy;papryka;papryka;bazylia;gałka

Pieczeń cielęca na sposób Platiny

cienkim bawełnianym sznurkiem lub lnianą nicią. Następnie obsmażamy mięso na oliwie, na silnym ogniu. Pieczemy je 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C, zbierając sos. Od czasu do czasu polewamy mięso tym sosem i roztopionym masłem. cielęcina;boczek;koper włoski;majeranek;pietruszka;pieprz;masło;

Lesso di manzo al forno

1.5 kg mięsa wołowego (rumsztyk), 1 cebula, 2-3 marchewki, 1 łodyga selera naciowego, 2-3 liście bazylii, sól gorąca woda mąka Bardzo ważne jest, by mięso wołowe miało trochę tłuszczu na wierzchu oraz skórę. Bryłę wołowiny obwiązujemy mocno bawełnianym sznurkiem i wkładamy do brytfanny z warzywami

Zwijana pieczeń cielęca

muszkatołową, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, przykrywamy plasterkami słoniny i ciasno zwijamy, zaczynając od dłuższego brzegu. Obwiązujemy bawełnianym sznurkiem. Wkładamy do podłużnej salaterki, skrapiamy octem winnym, przykrywamy pergaminem i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 dni, by mięso skruszało

Polędwica Wellington

smażenia Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z tłuszczu i błon, obwiązać białym bawełnianym sznurkiem, aby zachowało regularny kształt w czasie smażenia. Ładnie zrumienić ze wszystkich stron na mocno rozgrzanej oliwie, po czym przełożyć na folię aluminiową. Gdy polędwica wystygnie, ciasno owinąć ją folią i na 20

Najnowsze