fabryka form styl prowansalski

mm

Dodatki tworzą styl

Dodatki tworzą styl

Moda na konkretny styl we wnętrzach lubi się zmieniać, podobnie nasze upodobania. Jak więc urządzić kuchnię, by cieszyła nas przez lata? Najlepiej w miarę neutralnie, a jej charakter zbudować raczej za pomocą dodatków, które łatwiej wymieniać niż meble. Przedmioty, które wybraliśmy, pomogą nadać zwykłej kuchni jeden z popularnych ostatnio stylów: prowansalski, nowoczesny i vintage.

Sypialnie - aranżacje w różnych stylach

Sypialnie - aranżacje tych wnętrz dają duże pole do popisu. Urządzamy je, by wypocząć, porządnie się wyspać, ale również wykorzystać miejsce, które zostanie po ustawieniu łóżka, na przechowywanie ubrań. Wybraliśmy sypialnie, których aranżacje zwróciły naszą uwagę.

Modne style w aranżacji łazienki

Moda w łazienkach nie zmienia się zbyt szybko, istnieją jednak stałe niezmienne style w aranżacji łazienek. Zobacz 8 najmodniejszych pomysłów na wystrój łazienki.

Tartaletki prowansalskie

natłuszczone masłem formy do tartaletek. Na cieście rozłóż przesmażoną cebulę i pomidorki koktajlowe, a na wierzchu - po jednym filecie anchois, i posyp solą oraz gałką muszkatołową. Wstaw foremki na środkową półkę piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz 35-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp

Tarta prowansalska

ciasto będzie już odchodzić od ręki, przykryj je ściereczką i pozostaw na 30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia - powinno podwoić swoją objętość. Następnie rozwałkuj je na grubość 3 cm i wyłóż nim formę o średnicy 26 cm. Przygotuj farsz: warzywa umyj. Cebulę i cukinię obierz, a z papryki usuń

Tarta prowansalska

250 g gotowego ciasta francuskiego,3 łyżki oliwy,1 czerwona papryka pokrojona w kostkę,10 pieczarek pokrojonych w plasterki,1 cebula pokrojona w piórka,100 ml śmietanki kremówki,1 jajko,1 pokrojona w plasterki cukinia,sól i pieprz,zioła prowansalskie Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim i

Quiche po prowansalsku

200 g mąki, 100 g masła, oliwa lub olej do wysmarowania formy, 1 mały bakłażan, 1 mała cukinia, 1 czerwona papryka, 2 jajka, 1 mała cebula, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki startego parmezanu, 120 ml kwaśnej, gęstej śmietany, 1 łyżka tymianku (ewentualnie 1/2 łyżeczki suszonego), 1/2 łyżki posiekanej natki

Tarta prowansalska z kruszonką i kozim serem

ciasto:,200 g mąki pszennej,1/2 kostki (100 g) zimnego masła,1 jajko,50 g pistacji,sól,farsz:,600 g bakłażanów,600 g dojrzałych pomidorów,4 ząbki czosnku,240 g twardego sera koziego (ale nie może być za suchy),1 łyżka śmietany 22 proc.,1/2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich,3 łyżki oliwy,sól

Najnowsze