fabryka form otwieracz do słoików

Konfitury z żurawiny Babci Jadzi

. Następnie umieść owoce w formie i dodaj starte jabłka. Włóż formę do maszyny i wybierz odpowiedni program. Naciśnij przycisk "on/off", piecz około godziny. Po zakończeniu wypiekania :) konfitur wyłącz maszynę i wyciągnij formę. Następnie konfitury możesz umieścić w wygotowanych słoikach, zakręcić, odwrócić

Owoce w stylu indyjskim

w formie przekąski z ciabattą albo - jeśli zrobimy pikle z większej ilości owoców - wkładamy do gorących, wyparzonych słoików i pasteryzujemy. morele;gorczyca;curry;kurkuma;bazylia;

Konfitura dla miłosników kina

cynamon. Odstawić na 2 godziny. Kiedy cukier się rozpuści, masę umieścić w formie. Formę włożyć do maszyny i piec (używając programu 11). Gorące konfitury przełożyć do słoiczków, zakręcić słoiki i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce lub w chłodnym, zaciemnionym miejscu. Najlepiej

Rolada truskawkowa

3 jajka, 1/2 szkl. + 1 łyżka cukru, 3/4 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 słoika dżemu truskawkowego, 1 opak. (200 ml) gęstej, nadającej się do ubicia śmietanki, 1/4 kg truskawek, masło do wysmarowania formy. Piekarnik nastawić na 200°C. Natłuścić i wyłożyć papierem do wypieków

Parówkowa pizza

- Parówki (2 paczki), - Cebula, - Żółty ser, - Ser mozzarella, - Papryczka Jalapeno, - Ogórek kwaszony, - Boczniak (mogą być pieczarki), - Oregano i bazylia, Z sosem opcja wiadoma - dla leniuchów - sos do pizzy gotowy w słoiku - a dla twardzieli ;-) przepis

Najnowsze